مرکز تحقیقات اختلالات تنفسی حین خواب
خواب پریشی یا پاراسومنیا چیست؟
پاراسومنیا چیست؟ مجموعه اختلالات رفتاری و حرکتی است که در زمان خواب اتفاق می افتد. به این صورت که فرد در زمانی که در رختخواب به خواب فرو رفته ، ممکن است از خود رفتارهایی را نشان دهد که نسبت به آن آگاهی ندارد. در فرهنگ ما به طور مثال اصطلاحاً به آن خوابگردی یا فلج خواب، بختک افتادن و واژه هایی این چنینی که در فرهنگ عامه ما وجود دارد اطلاق می شود.
دکتر حامد امیری فرد استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ اختلالات خواب در مصاحبه با سینا رسانه، به سوالات شما درمورد خواب پریشی یا پاراسومنیا پاسخ می دهد.
پاراسومنیا چیست؟
مجموعه اختلالات رفتاری و حرکتی است که در زمان خواب اتفاق می افتد. به این صورت که فرد در زمانی که در رختخواب به خواب فرو رفته ، ممکن است از خود رفتارهایی را نشان دهد که نسبت به آن آگاهی ندارد. در فرهنگ ما به طور مثال اصطلاحاً به آن خوابگردی یا فلج خواب، بختک افتادن و واژه هایی این چنینی که در فرهنگ عامه ما وجود دارد اطلاق می شود.
پاراسومنیا چندین مدل دارد : مهم ترین آنها خواب نان رم است که در کودکان بسیار شایع است.
نوع دیگر پاراسومنیای کانفیوژنال اروزال( Confusional Arousal) یا به عبارتی بیدار شدن ناآگاه است . مانند :بچه های که شب وقتی که در خواب است ،از خواب بلند می شود و چشم هایش را باز می کند یا با چشم نیمه باز به اطراف نگاه می کند .
ادامه مطلب در : https://pr.tums.ac.ir/ZyZzo
ارسال نظر