مرکز تحقیقات اختلالات تنفسی حین خواب

اهمیت سلامت خواب در بیماری‌های غیرواگیر و پیامدهای آن بر نظام سلامت

{faces}
مقدمه
یکی از شاخه های نوین و پیشرو دانش پزشکی می باشد که طی دو دهه اخیر با توجه به توسعه و )Sleep Medicine( پزشکی خواب
شناخت بیشتر روش های تشخیصی درمانی مؤثر و همچنین مشخص شدن پیامدهای زیان بار ناشی از بی توجهی به اختلالات خواب بر
سلامت جامعه، جایگاه ویژه ای در برنامه های سلامت بسیاری از کشورهای دنیا )از جمله کشورهای صنعتی و توسعه یافته مانند ایالات متحده، کشورهای آمریکای جنوبی، استرالیا، اروپا و چین( پیدا کرده است.اختلالات خواب با تنوع بیش از ۰4 نوع بیماری، از جمله بیماری های پر عارضه، پرخطر و پرهزینه بر سیستم سلامت عمومی می باشد.که در صورت رعایت و دارا بودن از سلامت خواب و ارائه مداخلات پیشگیرانه می توان درصد زیادی از شیوع این اختلالات و پیامدهای مرتبط در جامعه را کاهش داد. البته از طرف دیگر باید اشاره نمود که در صورت تشخیص صحیح و به موقع بیماران مبتلا به این اختلالات، درمان های مؤثری در دنیا و کشور وجود دارد ) 5(. در گفتار پیش رو اهمیت سلامت خواب و رابطه آن با بیماری های غیرواگیر،پیامدهای مرتبط و نیاز مبرم به توجه به سلامت و اختلالات خواب در نظام سلامت تشریح می شود.

• Article_DOI : فصلنامه علمی تخصصی طب کار Vol. 15, No.1, Spring 2023 دوره 51 ، شماره 5، بهار 5041
  • نویسندگان : خسرو صادق نیت حقیقی,سمانه اکبرپور,نازنین فروزان,حامد امیری فرد,آرزو نجفی
  • گروه خبری : کارشناس مقاله,مقالات,مقالات فارسی
زهرا زارعی